Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

L'Ajuntament de Banyoles subvenciona projectes de participació ciutadana, cooperació i acció social

09/08/2018


L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat destinar uns 45.000 euros en subvencions per a projectes de participació ciutadana, promoció econòmica, cooperació i acció social. Se subvencionen projectes com ara el suport a malalts de càncer, projectes de lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual, d’integració de nouvinguts, de construccions de biblioteques a Gàmbia o el Senegal o l’accés d’aigua potable al Togo.

En referència a les subvencions d’acció social i cooperació, són pel foment d’accions comunitàries, d’integració i cohesió social, per la cooperació i la solidaritat amb països en vies de desenvolupament, entre d’altres iniciatives socials. L’Ajuntament de Banyoles hi destina un total de 24.000 euros.

Entre les activitats d’acció social subvencionades hi ha accions destinades a donar suport als malalts de càncer (AECC- Catalunya contra el càncer), una campanya de prevenció i sensibilització del consum de substàncies addictives (Canaan del Pla de l’Estany), un projecte de futbol i valors adreçada a infants i joves del barri de la Farga (Futbol Club la Farga) o el projecte socioeducatiu inclusiu de l’Obrador (Càritas Diocesana). En aquesta mateixa línia se subvencionen el projecte de convivència i educació entre els joves i els infants (Comunitat musulmana de Banyoles), el projecte de lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual (Fundació Estany), activitats socials, d’aprenentatge i formació per a persones discapacitades (Junts i Endavant), projectes d’integració social del col·lectiu nouvingut (Legky Yakaru), i activitats inclusives per a dones de diferents orígens i barris de la ciutat (Món Banyoles). La suma de les 9 subvencions d’acció social és de 15.000 euros.

En la línia de subvencions de cooperació es destinen 9.000 euros al projecte educatiu i cultural per a la construcció d’una biblioteca i una escola a Garawol (Gàmbia) de l’associació de Gambia per a Garawol, la construcció d’una biblioteca pública a la comunitat rural de Ndangane (Senegal) de la Fundació Talibés, i la millora de l’accés d’aigua potable a la regió de Kara (Togo) de Mans Unides del Pla de l’Estany.

Pel que fa a la subvencions de Participació ciutadana, van adreçades a donar suport a les festes de barri. Concretament, reben subvencions les associacions de veïns de Sant Pere, Can Puig, Mas Palau, Canaleta, Sant Martirià (que enguany celebraven el centenari) i la confraria dels Sants Abdó i Senen per la festa del Terme. En total el consistori banyolí hi destina 5.250 euros.

Subvencions per la millora d'establiments comercials i turístics, i el foment de l'obertura de locals tancats

L’Ajuntament de Banyoles ha convocat dues subvencions amb l’objectiu de millorar els establiments comercials i turístics, i el foment de l’obertura de locals tancats. El consistori té previst destinar-hi uns 16.000 euros. Es vol millorar de la imatge exterior i interior dels establiments turístics i comercials, preservar els comerços emblemàtics o fomentar la implantació d’activitats econòmiques. El termini per a empreses de la ciutat amb la finalitat de millorar i modernitzar els establiments turístics i comercials ha acabat però per fomentar l’obertura de locals tancats i finalitzarà el pròxim dimecres 22 d’agost.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G