Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

El Museu Arqueològic estrena l'exposició temporal sobre l'arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones

12/07/2018


Fins el 23 de setembre el Museu Arqueològic de Banyoles acull l’exposició temporal que homenatja a l’arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones. Des del Museu d’Arqueologia de Catalunya i a través de l’Arqueoxarxa, que agrupa els principals museus d’arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya del qual el Museu Arqueològic de Banyoles en forma part, s’ha cregut interessant donar a conèixer els paral·lelismes entre la ficció i la realitat de l’arqueòleg més famós del món: l’Indiana Jones.

Aquesta exposició transforma la sala que l’acull en l’Hangar 51, el conegut magatzem que salvaguarda totes les relíquies recuperades pel Dr. Jones arreu del món. A través de rèpliques d’objectes de les pel·lícules, reforçades amb fotogrames dels films, s’explica què hi ha de cert i en què es basa la fantasia d’aquesta saga d’aventures arqueològiques.

L’Indiana Jones esdevé un símbol i un referent en el món de l’arqueologia, sent en l’actualitat una saga de culte en el gènere d’aventures. Si bé avui en dia cap arqueòleg no treballaria com ell, és un reflex d’una realitat no tan llunyana. Separar la base real de les seves aventures fantàstiques permetrà al públic tenir una visió més objectiva de la vida de l’arqueòleg i de les vivències d’aquest personatge.

Es preveuen dues activitats centrades en l’exposició. Per una banda, el 22 de juliol a les 11 del matí, el comissari de l’exposició Rubén Molins farà una jornada d’aventures a través d’una conferència “Història d’una saga, realitat i ficció”, es projectarà un fan film “Indiana Jones i la corona d’espines” i es farà un sorteig de productes “Indy” per gentilesa de Gokuraku Shop. I per altra banda, el 14 de setembre a les 2/4 de 8 de la tarda, en Gabriel de Prado, director del MAC-Ullastret, contrastarà la mostra amb la realitat de l’arqueologia a través de la conferència “De la recerca del tresor a l’arqueologia del segle XXI”. Els visitants més petits, podran convertir-se en aventurers i resoldre un joc de pistes.  

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | participacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G