Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

El projecte TONI ha presentat 18 iniciatives dels instituts de Banyoles per millorar la ciutat

16/05/2018


Dels 18 projectes presentats pels mateixos alumnes de segon, tercer i quart d’ESO aquest dimecres a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles en el marc del projecte TONI en destaquen les solucions pels alumnes que no tenen transport gratuït, la reducció de l’espera de visites mèdiques, espais d’oci per a joves i un mòbil e-park. El projecte TONI inclou iniciatives dels instituts de Banyoles per millorar la ciutat.

 

Durant aquest curs 2017-2018 la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i els instituts d’educació secundària de la ciutat han desenvolupat conjuntament l’activitat Projecte TONI, tenim oportunitats necessitem idees. Es tracta de la cinquena edició del projecte. El Projecte TONI està dedicat a Toni Carmona, professor de l’institut Pla de l’Estany traspassat fa 6 anys.

 

Aquesta activitat s’emmarca en el treball sobre emprenedoria que impulsen els instituts, des d’una metodologia d’aprenentatge – servei, on es pretén que els nois i noies, partint de l’observació de la ciutat o de les necessitats detectades per diferents agents, projectin idees sobre com resoldre-les i les converteixin en un projecte emprenedor.

 

Durant el curs escolar els nois i noies de tercer i quart d’ESO s’han organitzat en grups d’entre 3 i 5 alumnes per elaborar els seus projectes des d’una perspectiva emprenedora, han mantingut contactes amb l’Ajuntament, empreses i diversos col·laboradors que els han assessorat en aquest procés  i  finalment,  aquest  dimecres 16 de maig al matí ha tingut lloc l’acte de cloenda del projecte a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. S’han presentat projectes sobre com reduir l’espera de les visites mèdiques, solucions pels alumnes que no tenen transport gratuït, carrils bici, mòbil e-park, la falta d’il·luminació a algunes zones de Banyoles, més zones de bany, espai d’oci per joves, càrrega excessiva de les motxilles, semàfors més segurs, més botigues a Banyoles, defecacions de gos, la millora dels pàrquings de pagament del centre, l’accessibilitat a les voreres, il·luminació al voltant de l’Estany, oci jove, tendals a l’skate park, la falta d’espais de trobada per a joves, i el cinema.

La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha manifestat que “volem que els propis joves mirin la ciutat i aportin idees, és un projecte amb molt valor”.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G