Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

Banyoles fomenta la convivència intercultural amb la presentació, per quart any consecutiu, dels casals d’estiu

13/04/2018


Banyoles va celebrar dissabte passat una jornada comunitària, que va comptar amb uns 300 participants i que es desenvolupa en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l’Obra Social “la Caixa” desenvolupa en un total de 37 territoris de 31 municipis.

Aquestes trobades apleguen banyolins i banyolines de totes les edats, i també entitats i serveis municipals que s’impliquen en el projecte. L’objectiu és reforçar la convivència, garantir una cohesió social més forta i destacar la diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa de tota la ciutat.

Construir llaços entre cultures

En la trobada del dissabte a Banyoles es va dur a terme la presentació de l’oferta de casals d’estiu que formen part del projecte municipal de “Lleure per a tothom”. Durant la jornada, els nens i nenes van provar les diferents activitats que s’hi ofereixen, i participar als tallers de teatre, música, jocs tradicionals, activitats esportives, jocs manipulatius i activitats de circ.

Aquesta jornada de caràcter festiu forma part del procés comunitari que impulsa l’Ajuntament de Banyoles, la Fundació Cepaim i l’Obra Social “La Caixa”.

El projecte municipal de “Lleure per a tothom”, més enllà d’un recull de l’oferta de lleure per a infants i joves durant l’estiu, suposa:

 • un repte educatiu en el marc de la intervenció comunitària, és a dir, un projecte que neix i promou l’educació en el lleure
 • un projecte compartit per l’Ajuntament de Banyoles i les associacions de lleure més arrelades de la ciutat que compleixin un seguit de requisits imprescindibles (trets pedagògics i organitzatius de qualitat) per poder formar part del projecte
 • un projecte que vol fer possible un lleure per a totes les famílies per mitjà d’un sistema públic d’ajuts.

Així mateix, sota aquest marc de treball, s’ha iniciat un nou projecte “Barris 10: Joves, salut, esport i convivència” en el que ja s’estan portant a terme activitats de lleure educatiu adreçades a infants i joves. Per a l’estiu es programaran també, com en edicions anteriors, les Activitats Obertes d’Estiu per apropar el lleure a tots els nens i nenes de la ciutat al mateix temps que es potencia la cohesió social als diferents espais de la ciutat, i que es celebrarà duran el més de juliol-agost.

Qui ho ha fet possible?

La celebració de la jornada ha estat possible gràcies a la implicació de les entitats i institucions que formen part del projecte municipal de “Lleure per a tothom”:

 1. Ajuntament de Banyoles. Àrea de Serveis a les Persones (Oficina Jove Cal Drac)
 2. Consell Esportiu del Pla de l’Estany
 3. Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany
 4. Escola de Natura de Banyoles
 5. Museus de Banyoles - Arqueolític
 6. Escola Municipal de Música de Banyoles i Aula de Teatre
 7. La Balca Centre Educatiu Municipal 0-3
 8. Associació Un Salt al Circ

Així mateix, també hi ha col·laborat altres entitats que no formen part del projecte però que han participat en l’organització d’aquesta jornada de difusió com són African Dance (Associació Legki Yakaru) o Càritas Arxiprestal del Pla de l’Estany, a banda de la Fundació Cepaim que du a terme el projecte ICI de la ciutat.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G