Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

L'Ajuntament de Banyoles ha millorat els carrils bici i camins escolars de la ciutat durant el 2017

05/12/2017


L’Ajuntament ha millorat durant els darrers mesos encreuaments i trams dels carrils bici i camins escolars en el marc de les actuacions pactades entre el govern municipal (CiU) i el grup municipal de Junts per Banyoles–ERC.

Una de les prioritats és millorar els carrils bici i camins escolars que enllacen amb les escoles i instituts de la ciutat. Així doncs, s’ha actuat per senyalitzar i condicionar un carril bici al barri de  Can Puig, concretament a la rotonda del carrer Figueres i al carrer Boi Juscafresa per connectar la nova passarel·la de la riera Canaleta amb l’escola de Can Puig. Concretament, s’ha allargat el gual del carrer Boi Juscafresa, s’han col·locat pals rodons de fusta per delimitar el carril bici, s’han instal·lat aparcaments de bicicletes i un rail d’accés de bicicletes. Unes actuacions estretament lligades a la construcció de la nova passarel·la de la riera Canaleta per a vianants i ciclistes.

En aquesta mateix línia s’ha actuat a l’encreuament de la ronda Fortià amb el carrer Llibertat per connectar amb l’escola de la Draga, i a l’encreuament del carrer Canat amb el carrer Llibertat per connectar amb l’escola Baldiri Reixac.

Altres actuacions, emmarcades en la línia del consistori de millora i potenciació de l’enllaç entre l’Estany i el Barri Vell, són als carrils bici de l’encreuament del carrer de la Barca amb el passeig Darder, a l’encreuament del carrer de la Barca amb el carrer Sardana i a l’encreuament del carrer Canal amb el carrer Llibertat. Una altra actuació destacada ha estat a l’encreuament de la carretera de Camós amb el carrer Carreras Candi. En aquesta cantonada s’ha construït la vorera que permet als vianants passar amb comoditat en un espai complicat fins ara.

A més, s’ha instal·lat senyalització horitzontal i vertical per a carrils bici a diferents punts de la ciutat, com ara el carrer Terme, des de la rotonda del carrer Figueres fins al carrer Orient, al passatge de Llorenç Busquets i als carrers Barca i Estany. Per altra banda, s’han posat els primers semàfors per a ciclistes de la ciutat a la cruïlla entre el passeig de la Puda i el passeig mossèn Lluís Constans.

  • Foto: Cantonada de la carretera de Camós amb el carrer Carreras Candi després de les millores.
Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | comunicacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G