Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

Els cercles de l'avinguda Països Catalans i el carrer Llibertat, novetats dels llums de Nadal de Banyoles

01/12/2017


Les novetats del llums de Nadal d’enguany, quant a elements decoratius, són els cercles de diferents colors de l’avinguda Països Catalans i el carrer Llibertat i les làmpades blanques a la plaça Major. La resta de decoració dels carrers i places serà en arbres, cortines, cercles, semicercles, estrelles, boles i motius fanal. Es gaudirà, com l’any passat, de 3 elements decoratius desitjant bones festes (2 a l’entrada de Banyoles i una a la façana de l’Ajuntament). Es mantenen els espais ampliats l’any passat i els darrers anys, molt repartides pels barris de Banyoles. 

Des de fa 4 anys Banyoles va canviar la il·luminació incandescent per tipus LED, un sistema que es continua enguany a tots els llums de la ciutat. Pel que fa a l’horari d’encesa de llums, donada l’excepcionalitat que està vivint el país i en suport als presos polítics, i al nostre President, i consensuat amb l’associació de comerciants Banyoles Comerç i Turisme, es farà una reducció dels horaris d’obertura del llums. El 5 de desembre serà de 7 a 10 del vespre, del 6 al 23 de desembre de 2/4 de 6 de la tarda a les 10 del vespre, i de 24 de desembre al 6 de gener de 2/4 de 6 de la tarda a la 12 de la nit.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Joana Vilà, ha manifestat que “des de l’Ajuntament apostem per l’activitat econòmica al nostre territori, i pel comerç de la nostra ciutat”. Vilà ha afegit que “pensem que el fet de decorar la ciutat i promoure l’activitat comercial no és incompatible, ni resta cap valor a la situació que vivim, ni al compromís social, ni polític amb el país, ni amb el presos polítics”.

Acte d’encesa de llums de Nadal del dia 5 de desembre

Aquest concorregut acte serà el dimarts 5 de desembre a les 7 de la tarda a la plaça Major. Inclourà la tradicional cantada de Nadales a càrrec de l’Agrupació Cora de Banyoles- Veus de l’Estany, xocolatada popular, i un mapping sobre les llegendes de Banyoles. En aquest mapping hi ha participat gairebé un centenar d’alumnes des de 3r  d’ESO  fins  a  batxilerat  dels instituts de la ciutat.

Com a novetat aquest any aquest acte hi haurà un espectacle de dansa amb referències a Nadal titulat “Les aloges de la Llum” a càrrec de l’Escola dANS. L’acte d’encesa de llums de Nadal està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles. Amb la col·laboració de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Agrupació Cora de Banyoles- Veus de l’Estany, Associació del Casal de la Gent Gran de Banyoles, Xocolata Torras, Supermercat Bonpreu, Làctics Tramuntana, Intec Rustullet, Bar Plaça, els instituts del Pla de l’Estany, Escola dANS i Ateneu –CMEM.  

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | comunicacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G