Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

Una jornada de debat i una exposició serviran per commemorar els 20 anys del Pla d'escolarització extensiva a Banyoles

30/11/2017


Banyoles s’ha unit aquest 30 de novembre a la commemoració del Dia internacional de les ciutats educadores, Banyoles és ciutat educadora des de l’any 2000. La regidora de Benestar social i Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha anunciat que per commemorar aquest dia s’ha presentat la jornada sobre els 20 anys del Pla d’escolarització extensiva del dia 1 de febrer a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Aquest Pla d’escolarització extensiva vetlla per l’equilibri de l’alumnat amb necessitats educatives especials a tota la ciutat, tan en centres de primària com de secundària.

En aquesta jornada, es debatrà i avaluarà la tasca del Pla d’escolarització extensiva. Durant la jornada hi haurà una taula rodona encarada a professionals titulada “Estratègies per un municipi inclusiu” i un espai entre mestres i pares per compartir experiències titulada “Ciutat inclusiva: família, escola i entorn”, i una taula rodona “Teixint vincles” per debatre la innovació en la vessant socials sobre l’escolarització. La jornada inclourà una exposició amb un espai d’experiències a l’espai Eat Art de la plaça Major, posteriorment serà una exposició itinerants per la ciutat.

El Pla d’Escolarització Extensiva és una eina de planificació que es va implementar a Banyoles el 1998 per vetllar per afavorir la cohesió social. És fruit d’un important treball en xarxa entre les comunitats educatives dels centres escolars de Banyoles i Porqueres, el Departament d’Educació i altres entitats i associacions que, al llarg d’aquests 20 anys, s’ha anat consolidant.

Avui dijous comença l’Eduquem en família d’enguany

Avui dijous a les 9 del vespre a la sala d’actes de l’Escola Baldiri Reixac acollirà la xerrada “Com acompanyar petits i grans en un procés de dol”  a càrrec  de  la  mestra i experta en dol Ma Àngels Miret. De fet, havia de ser la segona activitat del cicle, però al mes d’octubre es va posposar la conferència sobre esport en edat escolar, que finalment es farà al febrer. La tercera  i  última  xerrada  serà “El cervell:  què  li  agrada aprendre?” amb David Bueno el 19 d'abril i s’acabarà l’Eduquem en família el dissabte 5 de maig a la plaça Major amb la jornada lúdica ‘Juguem!’, una proposta per a totes les edats amb jocs de taula, jocs gegants i espai de joc lliure.

Xarxa de ciutats educadores de les Comarques gironines

A finals de l’any passat, diferents municipis de les Comarques gironines, membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), compartint l’interès i el compromís per desenvolupar i potenciar l’educació com a eix transversal de les polítiques locals, varen constituir la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines de la que, fins ara, en formem part Banyoles, Figueres, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Salt, Santa Coloma de Farners i Girona.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | comunicacio@ajbanyoles.org | NIF P1701600G