Consorci Esportiu
Search
ciutat

Poblat Neolìtic de la Draga

 

El poblat neolític de la Draga va ser descobert l'any 1990 i des d'alesthores ha estat excavat i estudiat des del MACB en col·laboració amb altres institucions de recerca de Catalunya.

La Draga és un assentament del neolític antic (5300-5100 aC), relacionat amb la cultura Cardial, que es va establir a la vora oriental de l'Estany de Banyoles. Allí va construir grans cabanes rectangulars de roure, amb les seves palissades, focs culinaris i fosses de residus. La seva excabació en ha fornit de milers d'objectes del neolític (vasos ceràmics, eines d'os, de sílex tallat o de pedra polida) d'entre els quals destaquen els fabricats en fusta (falçs, aixes, pals cavadors, recipients, cullerots, pintes, arcs i sagetes). Aquests darrers objectes són únics a la Península Ibèrica i s'han conservat gràcies a l'ambient anaeròbic (manca d'oxigen) en què es van romandre des de finals del VI mil·lenni aC.

Des de l'any 2000 compta amb un parc arqueològic proveït de tres cabanes neolítiques a més de bungalous i coberts per a atendre les visites escolars o turístiques, a càrrec de l'empresa Arqueolític. Tots els materials arqueològics de la Draga són al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

 

 


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G