Consorci Esportiu
Search
ciutat

Donacions de sang

 

Cada segon, algú al món necessita sang. Milions de persones deuen la seva vida a gent que mai no coneixeran, persones que donen la seva sang lliurement i sense esperar res a canvi.

Els bancs de sang són els encarregats de recaptar-la, d'analitzar-la, d'emmagatzemar-la i de proveir-la per a la transfusió.

Normalment, estan ubicats en un centre hospitalari. De manera complementària, les unitats mòbils es desplacen a nuclis de població allunyats d'un banc de sang, per tal de facilitar la donació.

Qui pot ser donant de Sang?

Qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys amb un pes superior als 50 kg

El pes ha de ser superior als 50 kg, ja que en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml). Això vol dir que, en una persona de pes inferior, la quantitat de sang que es s'extreu representaria una proporció massa gran del total del volum sanguini, i la salut del donant es podria veure compromesa.

Al contrari que en els anàlisis de sang, no cal estar en dejú

Es recomana fer un àpat normal abans d'efectuar la donació. Si la donació es realitza al matí, es recomana fer-ho havent esmorzat com de costum. En el cas de que la donació es realitzi després de dinar, cal esperar unes dues hores.

Els bancs de sang vetllen per la seguretat

Els bancs de sang vetllen per la seguretat, tant del receptor com del donant. Es realitza una història clínica i una sèrie de proves i anàlisis abans de la donació, després d'aquesta, s'analitza la sang.


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G