Consorci Esportiu
Search
ciutat

Mosquit tigre

 

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d’Àsia que es troba en expansió. És de mida petita, de color negre i ratllat de blanc. Les femelles dipositen els ous en sec i a la paret interna de petits recipients amb aigua i les larves són aquàtiques. El mosquit tigre té un radi d’acció curt i evitar que trobi llocs per criar és la millor manera de combatre’l. Així doncs, és molt recomanable evitar acumulacions d’aigua.

Els consells per evitar el mosquit tigre són: eliminar els objectes que puguin acumular aigua o buidar-la setmanalment com ara gerros o cendrers; tapar hermèticament, amb tapa o tela mosquitera, els dipòsits d’aigua per regar; posar sota cobert barques, carretons o remolcs; eliminar pneumàtics vells; posar peixos vermells que es menjaran les larves dels mosquits en basses ornamentals i fonts de jardí; netejar anualment de fulles les canaleres de teulats i terrasses; i buidar l’aigua d’embornals i desaigües o tractar-la amb un producte larvicida.

L’Ajuntament de Banyoles continuarà fent un seguiment del mosquit tigre a Banyoles i informant als banyolins i banyolines sobre la presència del mosquit tigre a la ciutat. 

Descarrega't el document informatiu i amplia la teva informació sobre el mosquit tigre.

Webs relacionadesAjuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G