Consorci Esportiu
Search
ciutat

Festes i cultura popular

Banyoles, al llarg dels últims anys, ha anat diversificant l'oferta d'oci per tal d'englobar un ventall de públic el més gran possible. 

Dins aquesta diversificació de l'oci, les diverses manifestacions de la cultura popular i tradicional catalana hi té un paper molt important. 

Al llarg de l'any, les diferents festes que tenen lloc a la ciutat evidencien la importància que té per la ciutat la cultura popular i tradicional.

capital de la cultura catalana  

Banyoles va ser durant l’any 2004 la primera Capital de la Cultura Catalana. Aquest projecte és una iniciativa adreçada a tot el territori del domini lingüístic i cultural català.

Els seus objectius són ampliar la difusió i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural d’aquest domini lingüístic i millorar el coneixement de les seves ciutats o territoris. Alhora, també pretén projectar les ciutats designades com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior del país.

Val a dir que es tracta d’un projecte que entronca amb la tendència internacional de creació de les capitals culturals, com a instrument de cohesió i promoció d’un territori.

 


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G