Consorci Esportiu
Search
ciutat

Entorn natural

L'Estany, els recs i hortes, les zones boscoses, els parcs, jardins i zones verdes, formen part del nostre patrimoni natural que hem de gaudir i protegir.

La qualitat de vida a la ciutat depèn, entre d'altres, d'una gestió eficient dels serveis públics, del bon aprofitament dels recursos i del respecte al medi ambient.

Per això, l'impuls d'un seguit d'accions de sostenibilitat ens ajudaran a fer compatibles el respecte ambiental i les activitats que portem a terme a la ciutat i la natura.

 

Des dels anys 90 la UE subvenciona projectes, de conservació dels recursos naturals, en els seus estats membres a través del fons LIFE-Natura. Amb això es pretén protegir i conservar aquells Llocs d’Importància Comunitària (LIC) inclosos dins de la proposta de la Xarxa Natura 2000.

L’Espai Natural de l’Estany declarat Espai d’Interès Natural (PEIN), presenta un dels ecosistemes hidrogeològics més importants de la regió mediterrània de la Península Ibèrica, que engloba l’Estany i el conjunt d'estanyols que l'envolten.

La zona va estar beneficiada pel Programa LIFE-Natura a través del Projecte: Restauració dels ambients aquàtics de Porqueres i de Banyoles, per al període 2003-2007.

El Projecte fou concedit per la CE als ajuntaments de Porqueres i de Banyoles. Ambdós consistoris tenen com a socis el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya. Per al desenvolupament de les accions i el seguiment i evolució del Projecte, compten amb la col•laboració d’un equip científic de la Universitat de Girona.


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G