Consorci Esportiu
Search
ajuntament

Voluntariat a la Biblioteca

Volem que la Biblioteca sigui un espai social de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Banyoles. Per això, volem que tothom tingui el seu espai a la Biblioteca, tant aquells que volen col·laborar-hi, oferint el seu temps, com aquells que, per dificultats de mobilitat, no poden venir a la Biblioteca ni fer ús dels seus serveis.

Una altra modalitat del servei és l'acompanyament de grups reduïts de nens i nenes a la Biblioteca amb l'objectui de formar-los en els usos i serveis que la biblioteca els ofereix.

Què pot fer el voluntariat?

Depenent de les preferències, de la disponibilitat i de l'organització de la Biblioteca, podeu dedicar el vostre temps a diferents programes:

LA BIBLIOTECA A CASA

Els voluntaris i les voluntàries porten llibres, pel•lícules, revistes i música a persones amb mobilitat reduïda o amb problemes de salut. En coordinació amb el Consorci de Benestar Social del Pla de l’Estany-Programa Fem Companyia.

GRUPS LITERARIS

Els voluntaris i les voluntàries han format grups literaris en diferents casals d’avis de la comarca, clíniques i residències de gent gran. En coordinació amb el Consorci de Benestar Social del Pla de l’Estany-Programa Fem Companyia, Resiència El Vellet i Residència Sagrat Cor.

CLUB DE LECTURA FÀCIL EN CATALÀ

Grups de lectura fàcil en català per a nouvinguts.

LET'S READ - CLUB DE LECTURA EN ANGLÈS

Club de lectura en anglès obert a tothom que tingui un mínim nivell de l'idioma.

APROPA'T A LA BIBLIOTECA

Aquest programa acosta a nens i nenes a la Biblioteca per descobrir-la i engrescar-se en la lectura i el coneixement. En coordinació amb el Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l’Estany i l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

LA BIBLIOTECA AMB ELS NENS I LES NENES

Els voluntaris i les voluntàries acosten la Biblioteca al Boli Blau i al Centre Obert de Banyoles, portant llibres i explicant contes i històries a nens i nenes. En coordinació amb el Consorci de Benestar Social del Pla de l’Estany i l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Banyoles.

INTER-QUÈ

Cursos d’Internet bàsic per a persones grans. Amb la col•laboració del Consorci de Benestar Social del Pla de l’Estany.

INTER-FEINA

Cursos i assessorament per buscar feina mitjançant Internet i eines d’ofimàtica. En coordinació amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles.

TASQUES A LA BIBLIOTECA


Suport en feines concretes de la Biblioteca: col•locar llibres als prestatges, folrar i altres tasques suggerides per la Biblioteca o pels mateixos voluntaris i voluntàries.
 

Qui pot ser voluntari/ària de la Biblioteca?

Tothom que tingui temps i en tingui ganes, sense necessitat de capacitació prèvia, i que sigui major d'edat.

Quant de temps de dedicació és necessari?

El voluntariat de la Biblioteca dedica unes hores a la setmana, o cada quinze dies, en l'horari prèviament acordat i per un període determinat.

Com puc fer-me voluntari/ària de la Biblioteca?

Contactant amb la biblioteca, per telèfon (972 57 16 02) o per correu electrònic (biblioteca@ajbanyoles.org) i participant en les sessions informatives que es convocaran periòdicament.


Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G