Consorci Esportiu
Search
ajuntament

Pla Educatiu d'Entorn

El Pla Educatiu d’Entorn Banyoles – Porqueres (PEEBP) va entrar en funcionament al maig de 2005, fruit del treball realitzat en el marc del Pla d’Escolarització Extensiva que durant anys ha vetllat per a l’escolarització equilibrada de l’alumnat de la zona. Aquest pla es va conveniar per 6 anys i es va prorrogar fins el curs 11-12. A partir del curs 2012-2013 el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Banyoles han manifestat la voluntat de continuar signant un conveni de col·laboració però sense dotació econòmica per part de la Generalitat. Per tant, a partir del curs 2012-2013 s’ha iniciat una nova etapa en l’evolució del Pla Educatiu d’Entorn i que caldrà anar valorant com es concreta.

 

Els Plans Educatius d’Entorn han estat un instrument per donar una resposta integrada a les necessitats educatives de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves a partir de diverses iniciatives locals.

 

Com a objectius generals es plantejaven:

-          Aconseguir una educació integral per a tot l’alumnat

-          Promoure la cohesió social a través de l’educació

-          Promoure l’ús de la llengua catalana en un marc plurilingüe

 

Actualment les accions que s’estan portant a terme en el marc del Pla Educatiu d’Entorn són la Intervenció Socioeducativa Canaleta – Can Puig com a actuació principal, actuacions de Suport a l’Estudi (TEA i SIE), grups de mares gestionats per les AMPA de Can Puig i Pla de l’Ametller, Projecte Rossinyol de mentoria inclusiva, actuacions de la Comissió d’Esports, FutbolNet, beques de l’Aula de Teatre i activitats de suport a la lectura. En aquesta línia es desenvolupen altres projectes socials i educatius, amb el Pla d’Escolarització Extensiva com a principal referent.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G